Lisävarusteet, jotka sopivat Mac tietokoneelle

Tietokoneen käyttäjinä meillä jokaisella on omat tarpeemme. Siksi kannattaakin etsiä omiin tarpeisiin sopivat lisävarusteet tietokoneeseensa, jotta saa siitä parhaan hyödyn irti. Tässä artikkelissa käymme läpi Mac -tietokoneisiin sopivia lisävarusteita.

Näppäimistöt ja hiiret

Näppäimistön valinnassa on syytä kiinnittää huomiota käyttötarkoitukseen, eli käyttääkö sitä enemmän pelaamiseen vai kirjoittamiseen. Mac -tietokoneisiin on saatavana mm. langallisia ja langattomia näppäimistöjä, sekä erilaisilla ominaisuuksilla, kuten taustavaloilla, varusteltuja näppäimistöjä. Lue Mac -näppäimistöjen testi täältä.

Hiirtä valitessa on myös syytä miettiä, mikä on sen pääasiallinen käyttötarkoitus. Pelikäyttöön tarkoitetuissa hiirissä on yleensä enemmän säätömahdollisuuksia, kuin pelkkään surffailuun tai kirjoittamiseen tarkoitetuissa hiirissä. Applen tietokoneisiin voit myös ostaa ns. magic mousen, joka on langaton ja ladattava hiiri.

Erityisen ergonomisesta näppäimistön ja hiiren yhdistelmästä Mac -tietokoneelle voit lukea täältä.

Adapterit

Tietokoneeseen on usein tarve liittää erilaisia laitteita ja tämä tapahtuu USB -portin kautta, USB -kaapelin avulla. Uusissa Mac -tietokoneissa on ainoastaa USB-C portit, joten jos haluat liittää koneeseesi laitteen, jossa on esim. USB A -portti, tarvitset sopivan adapterin laitteidesi välillä. Onneksi erilaisilla liittimillä varustettuja ja eri pituisia adptereita löytyy runsaasti.

Muut lisävarusteet

Edellä mainittujen lisäksi Mac tietokoneisiin löytyy suuri määrä muita lisävarusteita, kuten koteloita, laukkuja, telineitä, kuulokkeita ja kaiuttimia.

Yhteenveto

Mac -tietokoneille on saatavana monenlaisia lisävarusteita, joilla saat koneesi palvelemaan parhaiten juuri sinun tarpeitasi. Kun on ensin selvittänyt, millaisia varusteita tarvitsee, kätevintä on tilata mac-lisavaruseet netistä.

Mrs. Amira Maggio Sr.