Kotitoimiston ergonomia

Koronan tuomien muutosten myötä yhä useampi yritys on mahdollistanut etänä työskentelyn kotoa käsin. Työnantajat lainaavat paljon varmasti työntekijöilleen työskentelyvälineitä. Kaikkea ei voi kuitenkaan toimistolta tuoda ja työntekijöille on annettu ohjeistusta “voit ostaa mitä tarvitset verkosta”.

Kotitoimiston työkalut

Kotitoimistolle on mahdollista ergonomiasta huolehtimiseksi ostaa itselleen esimerkiksi sähkötyöpöydän, jonka avulla voi huomattavasti paremmin muuttaa asentoaan töissä jaksamiseksi. Kotitoimistoon ostetut työntekoon liittyvät välineet saa myös verotuksessa vähennyksiin, kun muistaa vain säilyttää itsellään kuitin ostosta.

Kotitoimistolle on saatavissa myös erilaisia välineitä työergonomian ylläpitämiseksi, kuten seisontamattoja ja parempia työtuoleja. Useinkaan ei kuitenkaan ole tarpeellista välttämättä ostaa kalliilla vaan kotoa voi myös löytyä jo valmiiksi tarvikkeita kotitoimiston puolelle.

Hyvinvointi ennen kaikkea

Hyvään ergonomiaan ja sen ylläpitämiseen on olemassa useita oppaita ja videoita, joilla voit tarkistaa aina tilanteesi ajan tasalle.

Oli toimistotyössä sitten kotona tai yrityksen toimistolla, on työntekijän tärkeä päästä vaihtamaan asentoaan sekä liikkumaan työpäivän aikana. Näin työn turvallisuutta saadaan lisättyä merkittävästi ja fyysistä kuormittavuutta voidaan vähentää huomattavasti. Tämän kautta voidaan paremmin taata työntekijän jaksamista ja tätä kautta takaa paremman työtuloksen pidemmälläkin ajalla.

Ergonomia kehittyy myös vapaa-ajalla

Jokaisen on hyvä muistaa, että ergonomia ja sen ylläpito ei rajoitu ainoastaan työpäivän ajalle. Kun vapaalla jaksaa liikkua ja venytellä monipuolisesti, onnistuu ergonominen työskentelykin paremmin ja vointi paranee. Liikkumattomuus näytön äärellä kuormittaa jokaista yksipuolisesti jokaista

Mrs. Amira Maggio Sr.